Hlavní strana Zvířata Lemur širokonosý

Lemur širokonosý

Ze všech ostatních druhů lemurů je Lemur širokonosý ten nejméně početný a jejich stav dále klesá. I proto jsou klasifikováni jako kriticky ohrožení. Další zajímavé informace o Lemuru širokonosém naleznete zde na webu.

Lemur širokonosý
https://lemursirokonosy.weebly.com/

Klíčová slova
primát,poloopice,lemur

Lemur širokonosý

Podobné weby

Charza žlutohrdlá

Charza žlutohrdlá

Charza žlutohrdlá patří mezi všežravce. Její strava se liší podle místa výskytu a sezóny. Konzumuje drobné savce (veverky, zajíce, myši, další hlodavce), ptáky, hmyz, ořechy i ovoce. Na rozdíl od dalších kunovitých, kuna charza nejí mršiny. Jejím velmi...
 
Sifaka černohlavý

Sifaka černohlavý

Podrobný popis zvířecího druhu Sifaka černohlavý. Netradiční poloopice čeledi indriovití. Spoustu zajímavých informací, včetně pestré obrazové galerie tohoto primáta najdete zde na stránce.
 
Tchoř černonohý

Tchoř černonohý

Tchoř černonohý je charakteristický svou noční aktivitou. Obývá prérie, křoviny a nory psounů (psů prériových). Vykazuje poměrně dobrý zrak, čich i sluch. Žije poměrně osamoceným životem, výjimku tvoří období rozmnožování. 
 
Tuleň krabožravý

Tuleň krabožravý

Dospělí jedinci Tuleně krabožravého dosahují délky v rozmezí 200 – 240 centimetrů a váží 200 – 300 kilogramů. Na bocích těchto tuleňů můžeme mnohdy spatřit dlouhé jizvy, pravděpodobně způsobené jejich hlavním nepřítelem – Tuleněm leopardím.
 
Hvězdice linckova

Hvězdice linckova

Fascinuje vás podmořský svět? Pronikněte do hlubin moří a oceánů a přečtěte si mnoho zajímavého o hvězdicích, konkrétním druhu Hvězdice linckova.